CEFF na přednášce - Výživová doporučení pro veřejnost
Sál doslova praskal ve švech a na všechny zájemce nezbylo dokonce místo k sezení. Přišlo jich totiž více než sto a to včetně novinářů z hlavních deníků a magazínů píšících o jídle, kvalitě potravin a zdraví. Přednáška byla zaměřená hlavě na to, jak vybírat potraviny. Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. z Vysoké školy chemicko-technologické, z Ústavu chemie a analýzy potravin pohovořila o tom, jak se vyznat v popisech na etiketách potravin, a jak rozeznat informace od marketingových výrazů. Posluchače zaujaly i informace, kde hledat kvalitu v potravinách a na co se soustředit při výběru dobré potraviny. Ve druhém bloku přednášky se věnovala Ivana Bednářová Častvajová představení značky CEFF (Certified E-Friendly Food), základním informacím o éčkách a tomu, zda se éček máme bát či nikoli. Éčka jsou totiž v dnešní době velmi diskutované téma, kterému ale málo kdo dobře rozumí. Velký úspěch sklidila ochutnávka kvalitních potravin, které již získaly logo CEFF na své obaly. Ve velkém sále se představilo se celkem sedm výrobců a opravdu bylo z čeho vybírat, nikomu se ani v pozdních večerních hodinách nechtělo domů, stále bylo z co ochutnávat a možnost diskutovat přímo s se zástupci výrobců lákala jak novináře tak veřejnost.