Vážíme si vašeho soukromí

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami.

Nastavení
Odmítnout vše
Přijmout vše
Nezbytné/funkční

Jedná se o nezbytné cookies, bez kterých by nebylo možné stránky reálně provozovat. Zahrnují např. cookies pro ukládání zvolených nastavení či zapamatování přihlášení.

Vždy aktivní

Analytické

Tyto cookies se používají k měření a analýze návštěvnosti našich webových stránek (množství návštěvníků, zobrazené stránky, průměrná doba prohlížení atd.). Souhlasem nám umožníte získat data o tom, jak naše stránky užíváte.


Marketingové

Používají se pro účely reklam zobrazovaných na webových stránkách třetích stran, včetně sociálních sítí a kontextové reklamy. Jsou přizpůsobeny vašim preferencím a pomáhají nám měřit účinnost našich reklamních kampaní. Pokud je deaktivujete, bude se vám při procházení internetu i nadále zobrazovat reklama, ale nebude vám přizpůsobená na míru a bude pro vás méně relevantní.


Uložit nastavení
Přijmout vše

CEFF na přednášce - Výživová doporučení pro veřejnost

Sál doslova praskal ve švech a na všechny zájemce nezbylo dokonce místo k sezení. Přišlo jich totiž více než sto a to včetně novinářů z hlavních deníků a magazínů píšících o jídle, kvalitě potravin a zdraví. Přednáška byla zaměřená hlavě na to, jak vybírat potraviny. Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.  z Vysoké školy chemicko-technologické, z Ústavu chemie a analýzy potravin pohovořila o tom, jak se vyznat v popisech na etiketách potravin, a jak rozeznat informace od marketingových výrazů. Posluchače zaujaly i informace, kde hledat kvalitu v potravinách a na co se soustředit při výběru dobré potraviny. Ve druhém bloku přednášky se věnovala Ivana Bednářová Častvajová představení značky CEFF (Certified E-Friendly Food), základním informacím o éčkách a tomu, zda se éček máme bát či nikoli.  Éčka jsou totiž v dnešní době velmi diskutované téma, kterému ale málo kdo dobře rozumí. Velký úspěch sklidila ochutnávka kvalitních potravin, které již získaly logo CEFF na své obaly. Ve velkém sále se představilo se celkem sedm výrobců a opravdu bylo z čeho vybírat, nikomu se ani v pozdních večerních hodinách nechtělo domů, stále bylo z co ochutnávat a možnost diskutovat přímo s se zástupci výrobců lákala jak novináře tak veřejnost.