Vážíme si vašeho soukromí

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami.

Nastavení
Odmítnout vše
Přijmout vše
Nezbytné/funkční

Jedná se o nezbytné cookies, bez kterých by nebylo možné stránky reálně provozovat. Zahrnují např. cookies pro ukládání zvolených nastavení či zapamatování přihlášení.

Vždy aktivní

Analytické

Tyto cookies se používají k měření a analýze návštěvnosti našich webových stránek (množství návštěvníků, zobrazené stránky, průměrná doba prohlížení atd.). Souhlasem nám umožníte získat data o tom, jak naše stránky užíváte.


Marketingové

Používají se pro účely reklam zobrazovaných na webových stránkách třetích stran, včetně sociálních sítí a kontextové reklamy. Jsou přizpůsobeny vašim preferencím a pomáhají nám měřit účinnost našich reklamních kampaní. Pokud je deaktivujete, bude se vám při procházení internetu i nadále zobrazovat reklama, ale nebude vám přizpůsobená na míru a bude pro vás méně relevantní.


Uložit nastavení
Přijmout vše

o_projektu_clanekCílem projektu CEFF Potraviny bez zbytečné chemie je poskytnout spotřebitelům snadnou orientaci při výběru potravin a tím jim pomoci snížit spotřebu nežádoucích chemických přísad.

Logo CEFF najdete pouze na potravinách, které neobsahují nejvíce sledovaná Éčka, mezi než patří konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamát. Tato Éčka jsou pro náš organismus zátěží, lidské tělo je nepotřebuje, pouze je toleruje a neumí je zpracovat.

Logo je udělováno nezávislou institucí, je jednotné pro všechny výrobce a tudíž lehce zapamatovatelné pro spotřebitele, kterým dává dopňující informaci o složení výrobku. Logo CEFF je vyobrazeno na přední, případně na zadní straně obalu.

Projekt CEFF nepolemizuje o bezpečnosti potravin či o škodlivosti jednotlivých Éček. Netvrdí, že Éčka jsou nebezpečná a nerozporujeme platnou legislativu týkající se přídatných látek. Uvědomuje si ale, že u řady Éček se musí dodržovat maximální množství jejich spotřeby, jinak existuje riziko zdravotních problémů. Zdravotní dopady na rizikové skupiny konzumentů a dopady dlouhodobé spotřeby kombinací jednotlivých Éček nejsou nikým testovány. Testování škodlivosti látek probíhá většinou na zvířatech, z etických důvodů se netestují látky na malých dětech, alergicích či nemocných. Doporučujeme proto vařit z čerstvých surovin a omezit na možné minimum konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty.