Vážíme si vašeho soukromí

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami.

Nastavení
Odmítnout vše
Přijmout vše
Nezbytné/funkční

Jedná se o nezbytné cookies, bez kterých by nebylo možné stránky reálně provozovat. Zahrnují např. cookies pro ukládání zvolených nastavení či zapamatování přihlášení.

Vždy aktivní

Analytické

Tyto cookies se používají k měření a analýze návštěvnosti našich webových stránek (množství návštěvníků, zobrazené stránky, průměrná doba prohlížení atd.). Souhlasem nám umožníte získat data o tom, jak naše stránky užíváte.


Marketingové

Používají se pro účely reklam zobrazovaných na webových stránkách třetích stran, včetně sociálních sítí a kontextové reklamy. Jsou přizpůsobeny vašim preferencím a pomáhají nám měřit účinnost našich reklamních kampaní. Pokud je deaktivujete, bude se vám při procházení internetu i nadále zobrazovat reklama, ale nebude vám přizpůsobená na míru a bude pro vás méně relevantní.


Uložit nastavení
Přijmout vše

Éčka v potravinách jsou běžnou součástí téměř všech potravin, které běžně kupujeme.

O aditivech v potravinách, která jsou známa především pod označením „éčka v potravinách“, se žhavě diskutuje už dlouhá léta. Potravinářský průmysl jich používá několik tisíc – je tedy logické, že ne každý se v tomto nepřeberném množství chemikálií bude orientovat. Protože jsou ale tyto látky běžnou součástí téměř všech potravin, které běžně kupujeme, měli bychom se alespoň na základní úrovni v této problematice orientovat. Neznamená to znát nazpaměť celou databázi. Podívejme se na obecná kritéria jedné ze skupin, které mají za úkol chránit potraviny před jejich oxidací.

Externí odkaz: http://www.receptyprozdravi.cz/video/13-ecka-v-potravinach-antioxidanty