Vážíme si vašeho soukromí

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami.

Nastavení
Odmítnout vše
Přijmout vše
Nezbytné/funkční

Jedná se o nezbytné cookies, bez kterých by nebylo možné stránky reálně provozovat. Zahrnují např. cookies pro ukládání zvolených nastavení či zapamatování přihlášení.

Vždy aktivní

Analytické

Tyto cookies se používají k měření a analýze návštěvnosti našich webových stránek (množství návštěvníků, zobrazené stránky, průměrná doba prohlížení atd.). Souhlasem nám umožníte získat data o tom, jak naše stránky užíváte.


Marketingové

Používají se pro účely reklam zobrazovaných na webových stránkách třetích stran, včetně sociálních sítí a kontextové reklamy. Jsou přizpůsobeny vašim preferencím a pomáhají nám měřit účinnost našich reklamních kampaní. Pokud je deaktivujete, bude se vám při procházení internetu i nadále zobrazovat reklama, ale nebude vám přizpůsobená na míru a bude pro vás méně relevantní.


Uložit nastavení
Přijmout vše

E 479 b Směsný produkt interakce tepelně opracovaného sojového oleje s mono- a diglyceridy mastných kyselin (Tepelně zoxidovaný olej sojových bobů zreagovaný z mono- a diglyceridy mastných kyselin, TOSOM)

Kategorie: emulgátory

Živočišného původu Živočišného původu

Tato látka se vyrábí z upraveného (zoxidovaného) sójového oleje a mono- a diglyceridů mastných kyselin.
Jedná se o emulgátor používaný v tucích na smažení.

Z pokusů provedených na zvířatech se zdá, že látka pravděpodobně nezpůsobuje žádné závažné nežádoucí účinky v množstvích, ve kterých se používá. Vegetariáni pozor! Mastné kyseliny se získávají z jedlých tuků a olejů včetně živočišných tuků.

Tato látka nebyla u nás v minulosti povolena.
Nyní se smí v České republice přidávat pouze do emulgovaných tuků pro smažení. 


Pozn. Zpracováno ve spolupráci s odbornou poradkyní CEFF Dr. Terezou Vrbovou dle knihy Víme, co jíme aneb Průvodce „Éčky“ v potravinách.